Dagisbarn grisar ner och har matkrig, inte vi


Skolan ska ha en professionell miljö där alla ska kunna ha en plats att plugga och ta det lugnt vid. Men så är det inte.

Enligt skolans policy ska arbetsmiljön vara bra för elever och lärare, det vill säga att det inte ska vara högljutt i korridorerna, skräpigt och det ska vara ordning. Men elever låter högt och burkar och godispapper slängs lite här och var och folk stökar ner på toaletter och matbord.

Skolan är en arbetsplats för oss elever. Istället så har man de som vill snacka i väldigt hög volym, springa omkring och skrika hejdlöst. Vi är gymnasieelever och borde agera som sådana. Tala i en neutral nivå, gå lugnt, städa upp efter er och förstör inte skolans egendom. Det ni istället borde göra är att bli klara med era uppgifter i skolan så att ni kan larva er på fritiden istället för att stressa hemma.

Väldigt ofta får man höra från elever att någon har stökat ner toan och ibland kan man till och med känna lukten i hela korridoren på den utsatta våningen. Varför känner elever behovet av att stöka ner en toa som sen andra elever behöver använda, och som sen komma behöva städas av någon? Ni kan gå ut och ta ut allt där istället för att bete er som småbarn i skolans egna toaletter.

Hur många gånger får man inte se att det ligger mat över borden i matsalen? Nästan varje gång det är tacos ser det ut som det har varit matkrig i matsalen. För de elever som har lunch senare den dagen ser det inte alls frestande ut.

Vi elever är de som drabbas av en dålig arbetsmiljö, så tänk på det nästa gång du bestämmer dig för att lämna papper på golvet, mat på bordet, skriker till din kompis eller stökar ner på toan för att det verkar roligt.

Skribent: Marcus Mikkonen

Foto: Sara Norlander

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *